מכון ויצמן למדע - המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה

השפעת זמן שהות פפאין בסביבה חומצית על פעילותו

חיפוש

השפעת זמן שהות פפאין בסביבה חומצית על פעילותו

יאיר ישראלוב, ליעם סלע, נועם שקד, אליסה חמלב, עחתה י"ב, תיכון רבין, קרית ים

המורה: מירית קרמר

פפאין נמכר כתוסף תזונה ורצינו לבדוק האם הוא באמת עוזר לפירוק החלבון בגוף גם לאחר שהוא עובר בסביבה חומצית, השונה מאוד מהסביבה המתאימה לפעילותו. בדקנו בעזרת ספקטרופוטומטר כיצד משפיע זמן שהיית האנזים פפאין ב- pH=2.3 (שמצוי בקיבה) על הפעילות שלו ב- pH=7 (המצוי בתרסריון).

שתף את הפוסט
צור קשר
  • מכון ויצמן למדע
  • המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה
  • הרצל 234
  • רחובות
השאירו לנו הודעה

עיצוב: לירן פתימר תכנות: אייל קרפל
מכון ויצמן למדע כל הזכויות שמורות © 2016.