מכון ויצמן למדע - המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה

אחוז הסוכר במסטיק

אחוז הסוכר במסטיק

ניסוי ברמה 2 חלקית.

התלמידים משרטטים את גרף המסיסות של סוכר במים על פי נתונים שהם מקבלים, ומסתכלים על גרפי מסיסות של מוצקים שונים ושל חמצן במים.

הם מחפשים באינטרנט מהם מרכיבי המסטיק ומה תפקיד כל אחד מהם.

תכנון ניסוי: על התלמידים לתכנן בעצמם ולבצע ניסוי לקביעת אחוז הסוכר במסטיק (המכיל סוכר, ולא ממתיק, כמובן). על הניסוי להתייחס לגרף המסיסות של הסוכר.


תגים: סוכרים 2 חלקי סטויכיומטריה מסיסות שיטות הפרדה

שתף את הפוסט

מאמרים מומלצים

סוכרים במזונות שונים

  • 19/04/2016

ניסוי ברמה 1. זיהוי סוכר מחזר ועמילן במזונות שונים.... קרא עוד

פחית הקסם

  • 14/02/2016

ניסוי ברמה 2 חלקי. תכנון פחית קפה המתחממת מאליה.... קרא עוד

ייצור KNO3

  • 15/02/2016

ניסוי ברמה 2 חלקית. הצעות להכנת אשלגן חנקתי בשתי שיטות, והכנתו על פי השיטה שעומדת הכללי הבטיחות.... קרא עוד

צור קשר
  • מכון ויצמן למדע
  • המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה
  • הרצל 234
  • רחובות
השאירו לנו הודעה

עיצוב: לירן פתימר תכנות: אייל קרפל
מכון ויצמן למדע כל הזכויות שמורות © 2016.