מכון ויצמן למדע - המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה

אשלגן ברומטי

חיפוש

אשלגן ברומטי

מוצק אבקתי לבן חסר ריח.

נוסחא כימית KBrO3


שימושים
  • תוספת בתעשיית המזון.
  • משמש בשילוב עם מגנזיום פחמתי להתפחת בצק. עיקר תפקידו ליצור קשרי S-S בין שרשראות החלבון הנמצא בבצק. כך נוצרת מעין רשת ה''כולאת'' את הגזים המשתחררים בשלבי התפיחה והאפייה ולא מאפשרת להם ''לברוח''.
  • בתעשיית הבירה.
  • בייצור גבינה.
  • בסינתזות כימיות - כחומר מחמצן.
  • בתעשיית הקוסמטיקה - טיפול בשיער. גם כאן יש יצירה ופירוק של קשרי S-S.
  • בתעשיית חומרי נפץ כמקור לחמצן.
מסה מולרית

167.0 גר' למול.

תכונות
תכונה פירוט התכונה
נקודת היתוך מתפרק ב- 370°C.
צפיפות 3.3 גר' לסמ''ק
מסיסות במים נמוכה. 13.3 גר ב-100 סמ''ק מים (ב-25°C).
49.75 גר' ב-100 סמ''ק מים חמים (ב-100°C).
מסיסות בממסים אחרים טובה בכוהל.
כתובת אתר אינטרנט למידע על החומר http://physchem.ox.ac.uk/MSDS/PO/potassium_bromate.html
דליקות יכול ליצור תערובות דליקות ופציצות עם חומרים מחזרים, דליקים, חומצה גפרתית ומלחי אמוניום.
רעילות רעיל בבליעה ובנשימה. במזון - כמותו המותרת היא עד 30-40 ppb גורם לגירויי עור, עיניים ורקמות ריריות.
תגובות אופיניות
  • חומר מחמצן חזק. עלול להדליק חומרים דליקים במגע איתם.
  • מתפרק בחימום חזק לאשלגן ברומי, לחמצן ולברום.
  • מגיב בחוזקה עם טקסטיל, שמן, שומן, סוכר, תרכובות זרחן או אמון.
  • מגיב עם חומצות תוך שחרור חום רב וברום.
מתאים להוראה בנושאים
  • חומצות ובסיסיים
  • מבנה וקישור
  • תעשייה כימית.
הפקה
תכונה פירוט התכונה
המפעל המייצר תרכובות ברום ברמת חובב.
אתר המפעל באינטרנט http://www.deaseabromine.com
חומרי מבנה נתרן ברומטי - NaBrO3(s) - מיוצר במפעל. אשלגן כלורי - KCl(s) - מובא מים המלח.
השלבים בתהליך הייצר א. המסת חומרי הגלם במים וערבוב התמיסות.
ב. שיקוע אשלגן ברומטי תוך ניצול מסיסותם השונה של המלחים במים קרים.
תנאי התגובה: חימום התמיסה עד 70°c-80°c. ואח"כ, לאחר הסינון להוצאת אי-נקיונות קירור ל- 5°c-10°c.
חומרי מבנה: מתקן התגובה בנוי מזכוכית ונירוסטה העמידים בפני תמיסות ברום וברומטים.
תאור המוצר המשווק מיכלי פייבר (סוג של פיברגלס) בגדלים שונים.
שתף את הפוסט
צור קשר
  • מכון ויצמן למדע
  • המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה
  • הרצל 234
  • רחובות
השאירו לנו הודעה

עיצוב: לירן פתימר תכנות: אייל קרפל
מכון ויצמן למדע כל הזכויות שמורות © 2016.