מכון ויצמן למדע - המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה

חומצה ציטרית

חיפוש

חומצה ציטרית

גבישים לבנים בדרגת ניקיון מעל 99.5%.

נוסחא כימית C6H8O7


שימושים
  • בתעשיית המזון, (במשקאות קלים), שמנים ושומנים.
  • בתעשיית התרופות.
  • כתוספת למזון בעלי-חיים.
  • בתעשיית הקוסמטיקה.
  • בתעשיית הדטרגנטים.
מסה מולרית

192.13 גר' למול.

תכונות
תכונה פירוט התכונה
נקודת היתוך 153°C
נקודת רתיחה מתפרק.
צפיפות 1.665 גר' לסמ''ק.
מסיסות במים מצויינת. 162 גר' ב-100 סמ''ק מים קרים.
מסיסות בממסים אחרים טובה בכוהל ובאתר.
כתובת אתר אינטרנט למידע על החומר http://physchem.ox.ac.uk/MSDS/CI/citric_acid_anhydrous.html
תגובות אופיניות
  • חומר חומצי.
  • צריך לאחסנו במקום יבש וקריר כדי למנוע אפיה.
מתאים להוראה בנושאים
  • תעשייה כימית.
  • כימיה של תרכובות הפחמן.
הפקה
תכונה פירוט התכונה
המפעל המייצר גדיב - תעשייה פטרוכימית
השלבים בתהליך הייצר א. התססה של סוכר מעל מצע של פטריה במשך 5 ימים.
ב. טיפול בתערובת התגובה שמטרתו להפריד את חומצת הלימון משאר החומרים. טיפול זה מורכב מ-11 שלבים שבסופם מקבלים 20% ניצולת.
תנאי התגובה: קיימת בתהליך הקפדה על רמת pH, על הטמפרטורה, על כמות האוויר ועל ריכוז המלחים.
תאור המוצר המשווק בשקי פוליאתילן של 25 ק''ג (עטופים בשקי נייר מרובי שכבות).
שתף את הפוסט
צור קשר
  • מכון ויצמן למדע
  • המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה
  • הרצל 234
  • רחובות
השאירו לנו הודעה

עיצוב: לירן פתימר תכנות: אייל קרפל
מכון ויצמן למדע כל הזכויות שמורות © 2016.