מכון ויצמן למדע - המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה

נתרן כלורי

חיפוש

נתרן כלורי

גבישים לבנים.

נוסחא כימית NaCl


שימושים
  • להפקת כלור ונתרן הידרוקסידי ע''י אלקטרוליזה.
  • לטיפול סודה - אש בתהליך סולביי.
  • להפשרת קרח על הכבישים.
  • למזון (מלח מאכל) וצרכים רפואיים. נכון להיום, המלח הנוצר בסדום מיועד ברובו לאקטרוליזה, ורק חלק ממנו למלח מאכל.
מסה מולרית

58.5 גר' למול.

תכונות
תכונה פירוט התכונה
נקודת היתוך 808°C
נקודת רתיחה 1465°C
צפיפות 2.16 גר' לסמ''ק.
מסיסות במים טובה. 36 גר' ב-100 סמ''ק מים (ב-20°C). כמעט אינה משתנה עם עלית הטמפרטורה.
מסיסות בממסים אחרים נמוכה. חוץ מאמוניה נוזלית בלחץ.
דליקות לא דליק
רעילות לא רעיל
תגובות אופיניות
  • בתגובה עם חומצה גפרתית בחום - נותן נתרן גפרתי ומימן כלורי (תהליך מנהיים).
מתאים להוראה בנושאים
  • מבנה וקישור.
  • חומצות ובסיסים.
  • תעשיה כימית - חשיבות ''טיב המוצר'' למוצר רב-שימושי, כאשר לכל מטרה דרוש טיב שונה.
הפקה
תכונה פירוט התכונה
המפעל המייצר מפעלי ים-המלח.
אתר המפעל באינטרנט http://www.dsw.co.il
חומרי מבנה תמיסת סילביניט (תערובת של NaCl(s) ו-KCl(s)) שמקורה בים-המלח. מלח השוקע בבריכות המלח של מפעלי ים-המלח.
השלבים בתהליך הייצר פירוק הסילביניט בשיטת המיצוי החם. בשיטה זו מנצלים את הבדלי המסיסות בין KCl ו-NaCl בטמפרטורות השונות. המסת האשלג בתמיסה מסוחררת חמה משאירה מלח בישול גולמי כמוצק אותו מסננים.המשך הטיפול במלח כולל המסה, שטיפות נוספות וסינון - בהתאם לדרישות הניקיון.
תנאי התגובה: מיצוי ב-114°C.
חומרי מבנה: בנויים מפלב''ם העמיד בפני תמיסות כלורידים חמות שהן קורוזיביות מאד.
תאור המוצר המשווק בתפזורת. למלח מאכל - בשקים. ושקיות קטנות לצרכנים.
תפוקה מלח מאכל - 50 אלף טון לשנה. מלח לאלקטרוליזה - 150 אלף טון לשנה.
שתף את הפוסט
צור קשר
  • מכון ויצמן למדע
  • המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה
  • הרצל 234
  • רחובות
השאירו לנו הודעה

עיצוב: לירן פתימר תכנות: אייל קרפל
מכון ויצמן למדע כל הזכויות שמורות © 2016.