מכון ויצמן למדע - המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה

נתרן מימן - זרחתי

חיפוש

נתרן מימן - זרחתי

גבישים לבנים, חסרי ריח. דרגת ניקיון - 98%.

נוסחא כימית Na2HPO4.2H2O


שימושים
  • בתעשיית המזון: בייצור חלב וגבינות. כתוספת למזון דיאטטי כבופר במוצרי מזון.
  • כתוספת למזון לבעלי-חיים.
  • בתעשיית הטקסטיל.
  • בתעשיית הדטרגנטים.
  • בתעשיית הצבעים.
  • בתעשיית התרופות.
  • לטיפול במים.
  • בתעשיית המתכות. משמש לטיפולי שטח פנים.
מסה מולרית

178 גר' למול.

תכונות
תכונה פירוט התכונה
נקודת היתוך מתפרק ב 200-250°C -
צפיפות בערך 2 גר' לסמ''ק.
מסיסות במים טובה. 100 גר' ב-100 סמ''ק מים (ב-50°C).
מסיסות בממסים אחרים לא מסיס בממסים לא קוטביים.
תגובות אופיניות
  • צריך לאחסנו במקום יבש וקריר כדי למנוע ''אפיה''.
מתאים להוראה בנושאים
  • חומצות ובסיסים.
  • תעשיה כימית.
הפקה
תכונה פירוט התכונה
המפעל המייצר גדיב - תעשייה פטרוכימית
אתר המפעל באינטרנט http://www.gadiv.com/home/main.htm
תפוקה בשקי פוליאתילן של 25 ק''ג.
שתף את הפוסט
צור קשר
  • מכון ויצמן למדע
  • המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה
  • הרצל 234
  • רחובות
השאירו לנו הודעה

עיצוב: לירן פתימר תכנות: אייל קרפל
מכון ויצמן למדע כל הזכויות שמורות © 2016.