מכון ויצמן למדע - המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה

נתרן סטירואיל - לקטילט

חיפוש

נתרן סטירואיל - לקטילט

אבקה בצבע קרם. בעלת ריח קל של קרמל.

נוסחא כימית C21H39O4Na


שימושים
  • בתעשיית המזון - כתוסף לאפיה -משמש כמייצב על-ידי יצירת קומפלקס עם העמילן שבקמח. משפר צורה, פריכות ונפח.
מסה מולרית

378 גר' למול.

תכונות
תכונה פירוט התכונה
מסיסות במים טובה במים חמים.
מסיסות בממסים אחרים טובה בשמן חם.
תגובות אופיניות
  • מעט היגרוסקופי. צריך לשמרו במקום קריר ויבש.
  • מעט חומצי.
הפקה
תכונה פירוט התכונה
המפעל המייצר אדומים כימיקלים בע''מ.
חומרי מבנה חומצה לקטית - CH3CH(OH)CO2H
שומן - CH3 (CH2)16CO2H.
השלבים בתהליך הייצר א. טיפול מוקדם בשומן.
ב. תגובה בין השומן לבין חומצה לקטית ואח''כ ניטרול לקבלת מלח נתרני.
תאור המוצר המשווק באריזות קרטון או שקיות פוליאתילן.
שתף את הפוסט
צור קשר
  • מכון ויצמן למדע
  • המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה
  • הרצל 234
  • רחובות
השאירו לנו הודעה

עיצוב: לירן פתימר תכנות: אייל קרפל
מכון ויצמן למדע כל הזכויות שמורות © 2016.