מכון ויצמן למדע - המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה

חנקן

חיפוש

חנקן

נוסחא כימית N2


שימושים
  • לקירור ולהקפאת מזון כדי למנוע את קלקול המזון.
  • למילוי באריזות מזון כדי להאריך את חיי המדף של המוצרים.
  • להקפאת רקמות ואברים מהחי .
  • להובלה בקירור של בטון במקרים בהם נחוצה טמפרטורת בטון נמוכה בזמן היציקה של גושים מסיביים. מאט את קצב תגובת ההידרציה וקטן הסיכוי להיווצרות סדקים.
מסה מולרית

28 גרם למול

תכונות
תכונה פירוט התכונה
נקודת היתוך -210°C
נקודת רתיחה -196°C
צפיפות 1.17 גר' לליטר
כתובת אתר אינטרנט למידע על החומר http://www.webelements.com/webelements/elements/text/N/key.html
תגובות אופיניות
  • תהליך האבר - מגיב עם מימן בקטליזה של פלטינה ליצירת אמוניה.
  • גז אינרטי - בדרך כלל לא מגיב.
הפקה
תכונה פירוט התכונה
המפעל המייצר מפעלי חמצן וארגון
אתר המפעל באינטרנט http://www.oxar.co.il/applicat.asp
חומרי מבנה אוויר
שתף את הפוסט
צור קשר
  • מכון ויצמן למדע
  • המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה
  • הרצל 234
  • רחובות
השאירו לנו הודעה

עיצוב: לירן פתימר תכנות: אייל קרפל
מכון ויצמן למדע כל הזכויות שמורות © 2016.