מכון ויצמן למדע - המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה

גלעם

חיפוש

גלעם

מוצרים ותהליכים

במפעל מייצרים:
* עמילן למזון
* עמילן לתעשייה
* עמילן מעובד
* עמילן נמס
* סירופ גלוקוזה
* פרוקטוזה
* מזון תינוקות
* אבקת אפייה, אבקת סוכר ופודינג
* נבטים לשמן תירס
* מזון לבעלי חיים

כאשר חומרי הגלם הם:
* תירס
* סוכר

ייצור פרוקטוז:
את הפרוקטוז מייצרים מסוכר מאכל (סוכרוז). סוכר זה הוא דו-סוכר אשר כל מולקולה שלו מורכבת מיחידה של גלוקוז ויחידה של פרוקטוז.
שלבי העבודה הם:
* המסת סוכר במים
* הוספת אנזים שתפקידו לפרק את הקשר הגליקוזידי בין הגלוקוז והפרוקטוז.

הפרוקטוז משמש כתחליף לסוכר בשל תכונותיו המיוחדות:
* פירוק מטבולי איטי בכבד. בשל כך הוא אינו מעלה את רמת הגלוקוז מיידית בדם (אינו דורש אינסולין) ולכן, מתאים לחולי סוכרת מסויימים.
* בעל מתיקות גבוהה.
* מגביר טעמים של מזונות אחרים.

ייצור עמילן:
את העמילן מייצרים מגרעיני תירס על-ידי טחינות, שטיפות והפרדות.
העמילן לסוגיו משמש לתעשיות מזון שונות, לתעשיית התרופות והקוסמטיקה.

איכות הסביבה

השפכים במפעל עוברים טיפול אירובי וטיפול אנאירובי בעזרת חיידקים מתאימים.התוצרים הסופיים הם מתאן, פחמן דו-חמצני, מים ובוצה.

ציוני דרך/היסטוריה של המפעל

המפעל הוקם בשנת 1943, בזמן מלחמת העולם השניה, כאשר מטרתו היתה לייצר תחליפי סוכר לארץ במצור.


שתף את הפוסט
}
צור קשר
  • מכון ויצמן למדע
  • המחלקה להוראת המדעים - כימיה ותעשייה
  • הרצל 234
  • רחובות
השאירו לנו הודעה

עיצוב: לירן פתימר תכנות: אייל קרפל
מכון ויצמן למדע כל הזכויות שמורות © 2016.